top of page

    "....Pallante is de Australiër David Greco Baritone, die een heel stevige aanwezigheid en schitterende bariton heeft. "

 

 

               

               Opera Netherlands - October 2010

 

David Greco heeft zich in Australë en Europa  een naam verworven op het gebied van oratorium en opera.

 

Hij trad voor het eerst solistisch op tijdens het Australische tournee van Dame Emma Kirkby.

 

Zijn operadebut maakte hij in Sydney met de rol van Papageno in Die Zauberflöt en kort erna zong hij de rol van  Perichaud in La Rondine met het Sydney Symphony Orchestra in 2006, onder dirigent Gianluigi Gelmetti. David had een contract bij Opera Australia van 2007-2008.

 

Hij zong regelmatig bij het Australische barok-operagezelschap Pinchgut Opera, in ondermeer producties van Dardanus (Rameau), David et Jonathan (Charpentier), L’Orfeo (Monteverdi) en Idomeneo (Mozart).

Hij maakte zijn Italiaanse debuut in het Teatro Communale di Modena in Handel’s Agrippina met de rol van Pallante. Een jaar later maakte hij zijn debut bij het Festival d’Aix-en-Provence, Frankrijk, in Alceste, met de rol van Oracle, met het Freiburg Barockorchester, onder Ivor Bolton.

David verhuisde naar Nederland in 2008 om op het Koninklijk Conservatorium zijn studie te vervolgen bij Diane Forlano, de bas Peter Kooij en countertenor Michael Chance.

 In Nederland gaf hij concerten met Bach expert Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra met verschillende projecten, waaronder een Europese tournee met Bach’s Johannes-Passion en Monteverdi’s Verspri della Beata Virgine, door Italië en Frankrijk.

Zijn debut in het Koninklijk Concertgebouw in Amstrdam maakt hij met een recital van madrigalen van Monteverdi  met het Nederlandse ensemble Le Nuove Musiche.

 

Hij werkte regelmatig als solist bij veel Nederlandse, Begische en Duitse ensembles, waaronder het Luthers Bach Ensemble, Het Nieuwe Bach Ensemble, Continuo Rotterdam, de Nieuwe Philharmonie Utrecht en de Nederlandse Bach Vereniging.

Hij trad op op het Glyndebourne Festival in The Fairy Queen (Purcell) onder Laurence Cummings en werd uitgenodigd voor een concert tour van de Messiah door de UK en Frankrijk met The Academy of Ancient Music onder leiding van Richard Egaar.

 

Recente engagementen omvatten onder meer het Festival d’Aix-en-Provence met het Freiburg Barockorchster Frankrijk en concerten in Zwitserland, Duitsland en Nederland.

David’s eerste Naxos opname verscheen dit jaar met hierop arias van de Nieuw Zeelandse componist Jack Body

 

bottom of page